Länget ovat hevosen valjaiden osa, joka pujotetaan hevosen kaulan ympärille. Länkiin kiinnitettävillä rahkeilla liitetään vedettävä työkalu aisoihin. Länget veistettiin hevosen koon ja kaulan muodon mukaan sopiviksi, jotta ne eivät hiertäisi työtä tehdessä. Länkien koristelussa ja maalauksessa oli paikkakunta- ja tekijäkohtaisia eroja.

Usein näytteille asetettavat länget ovat kauniisti koristeltuja, maalattuja ja kaiverrettuja, todellisia käsityötaidon näytteitä. Tällaisilla längillä kelpasi vetää kirkkorekeä sunnuntaisin tai lähteä muille tärkeämmille asioille. Arkisessa käytössä länget olivat kuitenkin paljon vähemmän koristeltuja. Niiden tärkeimpiä ominaisuuksia oli sopivuus ja hyvin sopivat länget saatettiin korjata useastikin rikkoutumisen jälkeen. Esimerkki työssä kuluneista ja korjatuista längistä on syyskuun kuukauden esine.

Nämä puusta veistetyt yksinkertaiset länget ovat olleet alun perin maalatut tummanruskealla ja punaisella maalilla, niiden sisäreunassa on myös yksinkertaista kaiverruskoristelua. Länkien toinen puolisko on haljennut alaosastaan, ja se on korjattu kahdella metallilevyllä – länkien puoliskot on kiinnitetty yläosistaan toisiinsa kuparilangalla. Länget on alun perin lahjoitettu Mustialan maatalousmuseoon, josta ne on myöhemmin siirretty Viikin maatalousmuseon kokoelmaan ja sieltä Sarkaan vuoden 2018 kokoelmasiirron yhteydessä.

Esineen yhteydessä on tarkat tiedot sen lahjoituksesta: ne on lahjoittanut Mustialaan vuonna 1930 maanviljelijä O. Eskola Orimattilasta, Rautamäen Eskolan tilalta. Lahjoittajan mukaan länkiä oli käytetty vuosina 1870–1900 työajossa, niiden valmistajasta ei ollut tietoa.