03/2007 Kunniakirja

kunniakirja

Maatalouskerholaisen kunniakirja vuodelta 1937

Alueellisia ja paikallisia maatalousnäyttelyitä ja -kokouksia alettiin Suomessa valtakunnallisten maatalouskatselmusten lisäksi järjestää 1860-luvulla. Näyttelyiden kulta-aikaa elettiin sotien jälkeen; vuonna 1950 järjestettiin yhteensä 523 maatalousnäyttelyä.

Näyttelyissä on ollut tapana jakaa lukusia erilaisia palkintoja ja kunniakirjoja niin muun muassa tuottavalle karjalle, valioluokan hevosille kuin ripeille ojankaivajillekin.

Kuukauden esineenä oleva kunniakirja on myönnetty Loimaan maatalousnäyttelyssä 1937. Näyttely avattiin 31.7. yhteiskoulun kentällä, jossa avajaispuheen piti maatalousministeri Pekka Heikkinen. Maatalousnäyttelyn koneosasto oli sijoitettuna Loimaan torille. Näytteilleasettajina olivat mm. Ferraria, Loimaan Sähkö ja Hankkija.

Kyseessä oleva maatalouskerholaisen kunniakirja on ensimmäinen palkinto vuohen hoidosta. Maatalouskerholaisten keskinäistä paremmuutta arvosteltiin Loimaan maatalousnäyttelyn yhteydessä myös muun muassa säilykkeiden, pyyheliinakankaiden, lapasten ja sukkien valmistuksessa.