9/2017 Modulaire MD15 kauko-ohjattu traktori

Mikko Sampo perusti Modulaire Oy:n vuonna 1993 kehittämään ja valmistamaan etäohjaustekniikkaa ja MD15 työkoneita. Mikko ja veljensä Matti Sampo olivat aikaisemmin kehitelleet hydrostaattisella voimansiirrolla varustettuja kiinteistötraktoreita, joiden merkiksi vakiintui erinäisten omistajavaihdosten jälkeen LM Track. Niistä saamiensa kokemusten pohjalta veljekset suunnittelivat miehittämättömän työkoneen MD15, joka voitiin varustaa joko radiotoimisella kauko- tai satelliittiohjauksella.

Koneen työpaino oli 2500 kg ja Lombardini-turbodieselmoottorin teho on 43 kW. Koneen etu- ja takapäässä on hydraulinen kolmipistenostolaite. Vain takanostolaitteen yhteydessä on mekaaninen voimanulosotto, sekin hydraulimoottorilla. Kokonaisvalmistusmäärä oli 6-7 kpl, niitä hankkivat mm. VTT, yliopistot eri puolilta maailmaa, Puolustuslaitos sekä USA:n armeija.

Kuukauden esineeksi valittu Modulaire MD15 on saatu Suomen maatalousmuseo Saran kokoelmiin LUKE Jokioisten lahjoituksena. Traktori on esillä Saran konehallissa ja se oli käytössä Köyrimarkkinoilla 2.9.2017.